Muze, vertel

De Griekse en Latijnse literatuur van de oudheid

Muze, vertel is een handzame, rijke en vernieuwende inleiding in de literatuur van de Griekse en Romeinse oudheid, van Homeros tot en met de late oudheid. In chronologisch geordende hoofdstukken gaan de auteurs in op verschillende genres, auteurs en werken. Zij plaatsen deze nadrukkelijk in een historische en culturele context en in de bredere literaire tradities van de oudheid. Korte vertaalde citaten illustreren stilistische kenmerken of inhoudelijke kwesties, maar bieden de lezer ook en vooral een smaakmaker van wat er zoal te genieten valt in de klassieke literatuur. Zo inspireert Muze, vertel tot verder lezen.

Muze, vertel is uitgegeven door Amsterdam University Press en is verkrijgbaar bij boekhandel Athenaeum (en natuurlijk bij alle boekhandels in Nederland!).

In zijn recensie in De Volkskrant noemt Vincent Hunink Muze, vertel ‘een aantrekkelijke literatuurgeschiedenis die naar meer smaakt’.

Jeroen Vullings besprak Muze, vertel in de boekenrubriek van het Radio 1-programma Nieuwsweekend. Hij zei: ‘Literatuurgeschiedenissen zijn vaak conservatief. Dit is een ander boek…’